Om Prosharp

“Wilhelm Jonasson Lillback föddes 1836 i Koskö, Finland. Familjen var känd i Finland för att vara skickliga vapensmeder. En kall vinter, med något lugnare produktionstider tillverkade han sina första skridskor och åkte 370 km över havet till Sverige. När han kom fram började Wilhelm bygga ett rykte som skicklig låssmed och båttillverkare. Familjetraditionen, med kvalitet och nytänkande, bevarades tack vare hans son Jonas Alfred och senare hans sonson Rune Eriksson. 1984 arbetade Rune som automationsmaskinist och var frustrerad att han inte kunde hitta en tillräckligt bra slipmaskin för hans sons skridskor i Njurunda (den klubben har fostrat Stanley Cup vinnarna Henrik “Zäta” Zetterberg och Fredrik Modin). Därför uppfann Rune AS 2001 som är föregångaren till dagens AS 2001 ALLPRO-SC. 

Prosharp slipmaskiner tillverkas i Sundsvall. Vi levererade den första maskinen 1984, 36 år senare slipar den fortfarande. Detta är endast möjligt på grund av intresset för högsta kvalitet, från minsta del till service. Detta tillsammans med ett genuint intresse för forskning och utveckling. På ProSharp lyssnar, lär och leder vi. ProSharp arbetar med skridskotillverkare, ergonomiexperter, skridskoinstruktörer och materialare och spelare. Vi vill utbilda marknaden och välkomnar alla kunders synpunkter; precis alla åkare, oberoende av skicklighet, typ av utövare eller sport, vi arbetar hårt för att hela tiden förbättras.

ProSharp är intresserade av att göra skridskoslipning lättare, snabbare och bättre, varje gång.
ProSharp vill att alla ska få bästa förutsättningarna att utveckla sin åkning, hockeyspelare, bandyspelare, fritidsåkare eller konståkare.

ProSharp är stolt partner till Svenska ishockeyförbundet  

Senast inlagda produkter
Profileringsmall för målvakter
Profileringsmall för målvakter
649 kr
Profileringsmall Ellipse
Profileringsmall Ellipse
649 kr
Servicepaket AS-serien
Servicepaket AS-serien